Gap-Vax szívó-kotrógép

Szívó-kotrógép lehetőséget ad ara, hogy fel tudjunk szippantani bármilyen anyagot, amely át fér a szippantási csövön. Az anyag lehet szilárd, folyékony vagy por halmazállapotú. Egyedüli korlátozás, ha az anyag túl ragadós. A vákum pumpa vízmentesen működik, úgyhogy az anyagot nem kell hígítani. Ez a fő különbség a hagyományos tartályos járművektől, amelyek ki vannak egészítve vízi vákum pumpával.

Üledék kiszívásának tipikus esetei:

Üledék kiszívása a tartályból anélkül, hogy a víz ki lenne engedve

A pneumatikus szippantás markánsan befolyásolja a száraz anyag szívását, mert a szippantás levegő segítségével van elvégezve és nem vízzel. Az üledéket nem kell hígítani és ezzel jobb eredményeket érünk el az üledék szippantásában. Ez az előny főleg akkor mutatkozik meg, amikor a hulladékot nagyobb távolságra kell szállítani. A tartályban 13 m3 hulladék fér el.  

Üledék kiszívása kiengedett tartályokból

Ez a eset használható, ha az időhiány miatt nincs lehetőség az üledéket kiszáritani és nem lehetséges használni hagyományos hulladék szállítást. Itt a szívó-kotrógép technológiai előnye az, hogy olyan hulladékokat tud elszállítani, amelyek nincsenek a kotráshoz alkalmazva.  

A vízfolyások áramlásának fenntartása

Itt nagy előny az, hogy nagy távolságból lehetséges szippantani (egészen 300 méter). A szippantáshoz elegendő egy kisebb rés, amelyiken keresztül a szippantási csövet lehetséges áthúzni. A használatot limitálja a kavicsok nagysága, amelyek nem férnek a csőbe.  

Kis tartályok, víztartó tartályok, kutak

Amikor kisebb mennyiségekről van szó – max. 10000 m3 üledék a gépeket azonnal be lehet vetni. A hagyományos gépekkel szemben csökkenti a kiadásokat mert nem kell hozzáférő utakat, átjárókat stb. építeni.

A használt technológia előnyei:

  • Szívó teljesítmény 9000 m3/óra.
  • Szívócső átmérése DN 200
  • Szívás nagy távolságból, (egészen 300m)
  • Víz alatti szippantás
  • Száraz anyagok szippantása
  • Anyag kinyomása nagy távolságra vagy nagy magasságba
  • Jó terep elérhetőség – terep alváz MAN 8x8
  • Poros és robbanékony anyag szippantása

Felszereltségünk

FORDULJON SZAKÉRTŐKHÖZ, akik készek segíteni és a legjobb szolgáltatást nyújtani.