Nagy átmérőjű szennyvízcsatornák tisztítása

A nagy átmérőjű szennyvízcsatornák tisztításához nagy teljesítményű járműveket használunk, amelyek 1000 mm-nél szélesebb csővezetékek áttisztítását is lehetővé teszik rövid idő alatt. Nagy átmérőjű városi szennyvízcsatornákról van szó amelyek a szennyvizet a városi szennyvíztisztítókba vezetik.

Folyamat leírása

  • a víz az üledékkel együtt van felszívva az üledékkamrába
  • víz az üledékkamrából egy hengeres öntisztító szűrőn keresztül van átszívva, centrifugális üledékszivattyú segítségével, közvetlenül a nagynyomású szivattyúba 
  • a víz egy hengeres öntisztító szűrön keresztül van nyomva a nagynyomású víztartályba egy kis nyomó szivattyú segítségével
  • a centrifugális szivattyú segítségével lehetséges a maradék vizet visszahúzni a csatornarendszerbe.

KAISER KWP típusú vákuum szivattyú van beépítve a tisztavízi kamrába. A rövid csővezeték a szivattyú és üledékkamra között lehetővé teszi a kiváló szívó teljesítmény elérését. Nagynyomású dupla szivattyú 740 l/perc teljesítményt és 200 bar nyomatékot tud elérni. Nagy nyomású tömlő minimálisan 200 m hosszú. A tartályt dőlve ürítjük ki.

Nehezen elérhető helyeken (út mellet, mezőn, zöld sávokon stb.) lehetséges a WIEDEMANN & REICHHARDT Super 2000 jármű felépítményt használni, melynek oldalsó 3 m-es mozgó karja van, és nem kel közvetlenül az akna fölé állni. A WIEDEMANN & REICHHARDT Super 2000, amely MERCEDES ACTROS alvázon működik az egyik legmagasabb szintű jármű a maga osztályában. Nagy átmérőjű csatornarendszerek tisztítására, szippant nagy mélységből való szippantásra és szennyvízelvezető csövek marására alkalmas.

A nagyobb átmerőjű csatornarendszerek tisztítására speciális tisztító fejeket használunk (ún. bulldózereket), ami az erős tisztító teljesítménnyel együtt kiváló eredményeket ér el, még az eltömődött szennyvízcsatornákban is.

Akár 400 m hosszú szakaszt is képes kitisztítani felülvizsgálati aknák nélkül.

A használt technológia előnyei:

  • nagy szívó teljesítmény
  • nagy teljesítményű szivattyúk (tisztító hatás)
  • szívó csövek nagy átmérője (beszippant nagyobb tárgyakat is)
  • magasan eltömített nagy átmérő csatornarendszer gyors tisztítása